Vragen voor Candy

Candy koelkast

Wat is het verschil tussen een No Frost en een statische koelkast?


Bij koelkasten zijn er niet alleen verschillen tussen no frost en statisch, maar worden ze ook ingedeeld in verschillende categorieën, afhankelijk van hoe ze voedsel afkoelen: statisch, statisch met ventilator, geen vorst (of Total No Frost) en gedeeltelijk geen vorst (of No Partial Frost). Laten we eens zien wat het meest geschikt is volgens onze behoeften.

No Frost koelkast of Total No Frost

De Total No Frost koelkast vereist geen ontdooiing van de vriezer en kan schimmelvorming of slechte geuren in de koelkast beperken dankzij een systeem bestaande uit een motor, met een verdamper en een ventilator voor luchtbehandeling die de vorming van vorst en dampen afkomstig van voedsel inademt.

Het koelproduct is er één van het droge type, kan leiden tot het opdrogen van de verse voedingsmiddelen, zoals groenten: het is een goede gewoonte om ze te bedekken met plasticfolie voordat u het in de koelkast plaatst.

Statische koelkast en statische koelkast met ventilator

Statische koeling is het meest voorkomende koelsysteem gekenmerkt door één of meer motoren, met een specifiek circuit voor de koelkast en één voor de vriezer.

De koeling vindt plaats door een gas dat beweegt in de koelkast en in de vriezer tot de gewenste temperatuur wordt bereikt.

De statische koelkast met ventilatie werkt volgens hetzelfde principe van de statische koelkast, met toevoeging van een ventilator in het koelgedeelte ter bevordering van de diffusie van de koude lucht op een meer uniforme wijze: op deze wijze wordt gezorgd voor een betere bewaring van voedsel.

Zowel de statische koelkast als die met ventilatie vragen een periodieke handmatige ontdooiingn in de vriezer, aanbevolen één of twee keer per jaar.

Frost Free koelkast of gedeeltelijke ijsvrij

Dit type koelkast is de nieuwe generatie en combineert de eigenschappen van de statische of statische-met ventilatie koelkast aan die van Total No Frost: laten we eens kijken hoe het werkt.

De koelkamer is statisch of met ventilatie, met een soort van koeling dat voedsel niet uitdroogt: de vriezer plaats is No Frost, die het proces van handmatige ontdooiing vermijdt.

Zo combineert zij de voordelen van beide systemen.

Het is belangrijk te weten dat ...

  • In koelkasten wordt vorst veroorzaakt door de bevriezing van de waterdamp uit het eten en uit de lucht die elke keer dat u de koelkast / vriezer deur open gaat.

  • De vorst in de vriezer moet worden verwijderd als de dikte meer dan ongeveer 2 mm is.
  • Koelkasten met A+, A++ en A+++ klasse garanderen steeds grotere besparing op uw rekening, voor hetzelfde gebruik van het apparaat.
16/04/15

Categorieën